Parçalı bulutlu
  • EURO 6.56
  • DOLAR 5.88

SRC4 Sınav Soruları

SRC Sınav Soruları - 10 Aralık 2019 20:54 A A

SRC4 SINAV SORULARI

Geçmiş dönemler de çıkmış soruları sizinle paylaşıyoruz. Fakat sadece test çözerek çalışmak ezberinizi geliştirir daha sonra da konuları unutmanıza sebep ola bilir bu sebepten konu anlatımlı ders kitapçığından çalışmak daha faydalıdır. Bu sorular 2018 sınav soruları olup güncel olup bu soruların büyük ihtimal sorum şekli değiştirilip sorulacaktır.

SRC4 Belgesi hakkın da kapsamlı bir bilgi için sayfasını ziyaret ediniz.

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ

1-) Şekle göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

  1. A) 1 ve 2 numaralı taşıtlar ana yoldadır.
  2. B) 3 ve 4 numaralı taşıtlar tali yoldadır.
  3. C) 3 ve 4 numaralı taşıtlar bölünmüş kara yolundadır.
  4. D) 1, 2, 3 ve 4 numaralı taşıtlar iki yönlü kara yolundadır.

2-) Şekildeki araçların görev hâli durumunda geçiş üstünlüğü sıralaması nasıl olmalıdır?

  1. A) 1 – 3 – 4 – 2
  2. B) 3 – 1 – 4 – 2
  3. C) 3 – 4 – 1 – 2
  4. D) 4 – 1 – 3 – 2

3-) Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

  1. A) Kasisli yola girileceğini
  2. B) Yolda çalışma olduğunu
  3. C) Yolun trafiğe kapalı olduğunu
  4. D) Motorlu taşıtların giremeyeceğini

4-) Aşağıdakilerden hangisinin tek yönlü yollarda yapılması yasaktır?

  1. A) Yol eğimliyse çıkışta kullanılan vitesle inilmesi
  2. B) Park manevrası yaparken geri gidilmesi
  3. C) Hız azaltmak için frene basılması
  4. D) Ters yönden yola girilmesi

5-) Şekildeki trafik görevlisinin duruş pozisyonuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

  1. A) Görevlinin ön ve arka cephesinde kalan yollar trafiğe açıktır.
  2. B) Görevlinin sağ ve sol kol istikametinde kalan yollar trafiğe açıktır.
  3. C) Yol bütün yönlerdeki trafiğe kapalıdır
  4. D) Yol bütün yönlerdeki trafiğe açıktır.

6-) Şekildeki trafik işaretini gören sürücü ne yapmalıdır?

  1. A) Hızını artırmalı C) Hızını azaltmalı
  2. B) Geriye dönmeli D) Yolun kayganlığını kontrol etmeli

7-) Şekle göre 2 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?

  1. A) Hızını artırmalı
  2. B) U dönüşü yapmalı
  3. C) 1 numaralı araca yol vermeli
  4. D) 1 numaralı aracı ikaz ederek durdurmalı

😎 Şekildeki gibi dönel kavşağa gelen 1 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?

  1. A) Korna çalıp 2 numaralı aracı durdurmalı
  2. B) 2 numaralı aracın geçmesini beklemeli
  3. C) Hızlanarak yoluna devam etmeli
  4. D) Geçiş hakkını kendi kullanmalı

9-) Şekildeki trafik tanzim işareti, kamyona hangi anlamda gabari sınırlaması getirmektedir?

  1. A) Yükseklik C) Genişlik
  2. B) Uzunluk D) Ağırlık

10-) Yağmurlu havada, sileceklerin camı yeteri kadar temiz silememesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

  1. A) Havanın serin olması
  2. B) Silecek lastiklerinin eskimesi
  3. C) Cam suyu seviyesinin azalması
  4. D) Silecek motorunun yavaş çalışması

11-) Şekle göre 1 numaralı araca arkadan çarpan 2 numaralı araç sürücüsü hakkında

aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenir?

  1. A) Gözlerinin iyi görmediği
  2. B) Hız kurallarına uymadığı
  3. C) Araç lastiklerinin eski olduğu
  4. D) Takip mesafesi kuralını ihlal ettiği

12-) I. Gece öndeki araç geçilirken uzağı gösteren ışıkların kullanılması gerekir?

  1. Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu hâller dışında kullanılması yasaktır.

Yukarıda verilenler için hangisi söylenir?

  1. A) I. doğru, II. yanlış
  2. B) I. yanlış, II. doğru
  3. C) Her ikisi de doğru
  4. D) Her ikisi de yanlış

13-) Şekildeki kazada hangi numaralı araç sürücüsü asli kusurlu sayılır?

  1. A) 1 B) 2
  2. C) 3 D) 4

14-) Güvenli bir sürüş için aşağıdakilerden hangileri öneme sahiptir?

I – Lastikler

II -Frenler

III -Yağ filtresi

IV – Aydınlatma sistemi

  1. A) I-II
  2. B) I-II-III
  3. C) I-II-IV
  4. D) I-II-III-IV

15) Virajlardan güvenle geçmek için aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

  1. A) Virajın içinde sert fren
  2. B) Virajın çıkışına doğru gaz vermek
  3. C) Viraja girmeden gaz kesmek
  4. D) Virajda yolun mümkün olan en sağını izlemek

16-) Karlı buzlu yollar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

  1. A) Lastik havalarını düşürmek
  2. B) Düşük vites, düşük hızla gitmek
  3. C) Düşük hız yüksek vitesle gitmek
  4. D) Kayma anında etkili fren yapmak

17-) Gece güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

  1. A) Normal şartlarda farlar ile birlikte sis lambaları da yakılmalıdır
  2. B) Yerleşim birimleri içinde sadece park ışıkları ile gidilmelidir.
  3. C) Karşıdan gelen sürücünün gözünü rahatsız etmemek için kısa farlara geçilmelidir.
  4. D) Plaka ve arka stop ışıkları yüklerle kapanmışsa kırmızı bez asılmalıdır.

18-) Aynanın önemi nedir?

  1. A) Şerit değiştirmelerde gireceğimiz şerit ile ilgili bilgi almak
  2. B) Park etmelerde kolaylık sağlamak
  3. C) Bizi geçen araçlar ile ilgili bilgi almak
  4. D) Hepsi

19-) Motorlu araçlarda; viraj içinde gereğinden fazla gaza basmak veya fren yapmanın etkileri ne olur?

  1. A) Tekerleklerin yol ile temasını daha da azaltır ve kayma hareketini kolaylaştırır
  2. B) Viraj daha güvenli ve hızlı dönülür
  3. C) Merkez kaç kuvvet azalarak güvenli dönüş sağlanır
  4. D) Viraja hızlı girilmeli, gerekirse viraj içinde fren yapılmalıdır

20-) Buzlu ya da karla kaplı bir yokuş inerken fren nasıl kullanılır?

  1. A) Gidilen hızla devam edilir.
  2. B) Motorun frenleme gücünden faydalanılır, belirli aralıklarla fren pedalına hafifçe basılır.
  3. C) Frenlere sertçe basılır, el freni çekilir.
  4. D) Vites boşa alınır, debriyaj ve frenlerle yola devam edilir.

21-) Vites değişimiyle ilgili hangisi doğrudur?

  1. A) Viraj içinde değiştirilebilir.
  2. B) Viraj öncesinde değiştirilmelidir.
  3. C) Viraja girerken değiştirilebilir .
  4. D) Herhangi bir zamanda değiştirilebilir.

CEVAP ANAHTARI

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

C B A D B C C B A B D B B C A B C D A B B

Bu konuda güvenilir ve hızlı çözüm için bize başvurunuz. Uygun fiyat ve doğru hizmet için Ekodan Danışmanlık.

Adres: İstanbul Anadolu Yakası ve İstanbul Avrupa yakasın da

Mail: info@ekodan.net

Tel:0(216)4669476  Cep:0(533)6293482 / 0(544)6293482

Whatsapp Danışma Hattı: 0(533)6293482

SRC Belgesin de hizmet verdiğimiz il ve ilçeler.

Ankara, Maltepe, Kartal, Pendik, Ataşehir, Bostancı, Beykoz, Çekmeköy, Sultanbeyliği, Sancaktepe, Şile, Şişli, Gebze, Tuzla, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Arnavutköy, Beyoğlu, Samandıra, Sancaktepe, Mecidiyeköy.

BİZİ TERCİH ETMENİZ MENFAATİNİZ İCABIDIR…

Bu haber 10 kez okundu.
SRC Sınav Soruları - 20:54 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Sorun cevaplayalım.
1
Merhaba Size nasıl yardımcı ola bilirim ?
Powered by